Nytt hos oss: Tom Dixon

Tom Dixon

Vi fortsätter resan med att förstärka vårt sortiment med det bästa belysningsvärlden har att erbjuda. Varmt välkommen Tom Dixon som bland annat gjort sig kända för Taklampan Melt.

 

Tom Dixon, född 21 maj 1959 i Sfax i Tunisien, är en utflyttad brittisk självlärd industridesigner. Varumärket “Tom Dixon” är specialiserat på designbelysning, möbler och accessoarer. Tom Dixon fick sitt genombrott i mitten på 1980-talet genom att sätta upp ett kreativt rum med tillhörande butik för eget arbete och andra designers, men även genom hans “S-chair” som han designade för italienska Cappellini.

På 1990-talet var Tom Dixon designchef på Habitat och blev senare creative director där fram till 2008. År 2002 etablerade han sitt eget varumärke “Tom Dixon” i London. Senare anslöts det svenskbaserade Proventus och bildade Design Research vars syfte var att ta fram och utveckla designprodukter. Varumärket Tom Dixon presenterade därefter nya kollektioner av belysning och möbler och senare även accessoarer. Varumärket är verksamt i ca 65 länder.

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *