Belysning blir viktigare

Vi lever så mycket inomhus i Sverige att det är viktigt med mycket och bra belysning. Man brukar säga att det behövs 7 ljuskällor i varje rum för att det ska bli ett jämt flöde och tillräckligt ljust. Har man bara en stark ljuskälla blir det jobbigt för ögonen. Belysningen är dessutem den som sätter stämningen i ett rum. Därför är det viktigt att tänka på färg och utseende som kommer påverka hela rummet. Jag hittade en artikel hos Aftonbladet som beskriver det jag menar väldigt utförligt. Bra artikel så läs den gärna.
Nedan kommer bilden från Aftonbladet som tipsar om hur man kan inreda ett rum. Notera att rummet går mest i färgerna grönt vilket gör att det blir enhetligt, harmoniskt och inte spretar med för mycket.

1. Vi hängde upp en taklampa med varmvit LED-spotlight, då syns blommorna på bordet bättre. Lampskärm, 1790kr, www.wattveke.se.

2. Vi fäste en diodlist bakom hyllan för att få ett diskret och mjukt ljus. Philips LED strip kit, cirka 1 200 kr.

3. Med den här lampan kan familjen byta färg på ljuset efter humör. Philips LivingColors med fjärrkontroll, cirka 1 600 kr.

4. Med läslampan skapar vi ett tydligt ljus i den lite dunkla belysningen. Old Movie från Denny’s Home, cirka 2 500 kr. I den sitter en varmvit LED-spotlight.

5. Den fina tavlan lyser vi upp med spotlights som vi placerat i taket och riktat.

6. Lampsvampen, Lirio by Philips ”Musio”, cirka 3  999 kr, blir pricken över i.

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *